2023. március 23., csütörtök
FONTOS

Bűnmegelőzési tanácsok az emlékezés napjaira

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk október utolsó és november első napjaiban. Vannak olyanok, akik ezt az alkalmat arra használják fel, hogy másokat megkárosítsanak. Ezért kérjük, hogy fogadják meg tanácsainkat!

A síremlékek látogatásakor pénzt csak annyit vigyenek magukkal, amennyi a virágok, mécsesek megvásárlásához, vagy az utazáshoz nélkülözhetetlen. Fontos megemlíteni, hogy őrizetlenül, felügyelet nélkül még csak rövid időre se hagyják táskáikat!

Gyakorta előfordul, hogy a sírkertekbe kilátogatók a parkoló autókban hagyják értékeiket. A műszerfalon, üléseken, kalaptartón felejtett telefonok, kézitáskák kívülről is jól láthatóak, és a rossz szándékkal nézelődők hamar észrevehetik ezeket.

A leparkolt, lezárt autóban ezért lehetőség szerint ne hagyjanak táskát, iratot, értéket. Amennyiben nem tudják magukkal vinni, akkor se a temető parkolójában, hanem még otthon, elindulás előtt tegyék ezeket a tárgyakat a csomagtartóba. Járműveiket, lehetőség szerint, jól megvilágított helyen állítsák le, és minden ajtót zárjanak be.

Kerékpárjaikat is lakatolják le, és a kosarakban, illetve a kormányon ne hagyjanak semmit.

Ha tömegközlekedési eszközzel utaznak, ügyeljenek arra, hogy táskájuk ne maradjon nyitva, és a könnyen hozzáférhető zsebeikből se tudjanak semmit kivenni.

Békés megyében is megerősített szolgálattal készül a rendőrség a következő hosszú hétvégére.

Mindenszentek és halottak napja miatt megélénkül majd a forgalom az utakon és a sírkerteknél.

A rendőrkapitányságok munkatársai felvették a kapcsolatot a temetők gondnokaival, üzemeltetőivel, valamint a polgárőrökkel és a közterület felügyelőkkel.

A sírkertekbe a forgalmasabb időszakokra állandó jelenlétet, illetve visszatérő ellenőrzéseket szervez a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata.

Nézze meg ezt is:

Személygépkocsi ütközött kerékpárossal a Lencsési úton

Békéscsabán, a Magyar utca és a Lencsési út kereszteződésében 2023. március 20-án 18 óra után …