2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 10. 30.

Témák:

– 144-en léptek színpadra a Ludwigsburgi Szimfonikus Zenekar, a gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar és a békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar közös hangversenyén. Kedd este a művelődési központban az ismert Erkel, Brahms és Verdi művek is felcsendültek.

– A jelentős szakmai elismerésnek számító Kőrösi Csoma Sándor-díjat kapta meg Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Kft. ügyvezetője.

– Száz százalékos védettséget ugyan nem nyújt, a szakemberek szerint mégis érdemes beadatnunk magunknak az influenza elleni védőoltást. A 3Témában Gaálné Maráczi Gabriella beszélt a részletekről.

– Ötven évvel ezelőtt indult utolsó útjára a gyulai belvárosi és környékbeli kisvasút. Az ezt megelőző hatvan év eseményeiről Volt egyszer egy kisvasút címmel tartott előadást Szilágyi Sándor, a Gyulai Almásy-kastély történésze. Az esemény a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű országos programsorozathoz kapcsolódott.

– A hagyományokhoz híven idén is megrendezték a német nyelvi versenyt a Magvető iskolában. Az Oktoberfest elnevezésű rendezvényen ez alkalommal az alma volt a téma.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 22.

Témák: – Már hagyomány, hogy a víz világnapja alkalmából 2010 óta minden évben bemutatkozik az …