2024. április 24., szerda
FONTOS

Németországi szimfonikusokkal koncertezett az Erkel kórus

Verdi Cigánykórusa csendült fel elsőként kedden este, a művelődési központban rendezett hangversenyen. A Ludwigsburgi Szimfonikus Zenekar közel hatvan zenésze az Erkel Ferenc Vegyes Karral és a békéscsabai Bartók Béla Vegyes Karral közösen lépett színpadra.

Az est folyamán olyan jól ismert zeneműveket adtak elő, melyek a szerelem, a szabadság és a végzet témáit dolgozták fel. A darabok kiválasztásában nagy szerepet játszott az is, hogy a két kórus hangzásvilágához és stílusához melyek illenek a leginkább. Így nem maradhatott el Erkel Ferenc Bánk Bánjából a Szép örömkönny, a Keserű bordal, vagy a Hunyadi László című operából a Meghalt a cselszövő című zenemű.

Hermann Dukek karmester kiemelte, a színpadon játszó 144 embert a zene szeretete kötötte össze.

A hangversenyen Galambos Hajnalka énekművész Bizet Carmenjéből adta elő a Torreádor, valamint a Habanera című darabokat.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a Gyuláról származó, jelenleg Németországban élő Sonkoly Mónika kereste fel Perlaki Attila karnagyot a közös hangverseny ötletével. A közös tervezést feszített próbarend követte. Sonkoly Mónika elárulta, a ludwigsburgi zenekarhoz az előadás erejéig több helyi zenész is csatlakozott.

A keddi, gyulai hangversenyt követően a ludwigsburgi zenekar, az Erkel és Bartók-kórus szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központban ad koncertet.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …