2024. április 19., péntek
FONTOS

Rablás és szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök

a kép illusztráció

Békésen rablás miatt, a 44-es számú főúton és Kondoroson pedig szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök.

Békésen, egy családi házban, 2019. november 2-án, 4 óra 30 perc körül egy férfi összeveszett a volt élettársával. A vita hevében többször megütötte a nőt, majd megfenyegette, hogy adja vissza a gyűrűt, amit korábban tőle kapott, különben eltöri az ujját. Mivel a nő nem akarta átadni az ékszert, a férfi erőszakkal elvette tőle, majd magához vette a nő mobiltelefonját és elment a házból. Nem sokkal később azonban jelentkezett a rendőrségen. A Békési Rendőrkapitányság a 20 éves férfit őrizetbe vette és rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ellene.

A 44-es számú főútról, 2019. november 2-án 10 óra 30 perc körül előállítottak a rendőrök egy békéscsabai férfit. Személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a Békéscsabai Rendőrkapitányság 2020. március 19-éig eltiltotta a járművezetéstől. A Szarvasi Rendőrkapitányság a 25 éves férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja.

Három órával később hasonló szabálysértés miatt kellett intézkedniük a szarvasi rendőröknek Kondoroson, a Csabai úton.  Egy személygépkocsit vezető férfinál a szonda ittasságot jelzett, majd az intézkedés során kiderült, hogy a 31 éves tiszasülyi férfit a Paksi Járásbíróság 2020. szeptember 4-ig eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állíthatják. Az ittas vezetésért pedig közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.

Nézze meg ezt is:

A lakosságtól várta a javaslatokat a rendőrség az április 19-ei speedmarathonra

  Idén is megrendezi a rendőrség a Speedmarathon akciót, ahova a lakosságtól várták a javaslatokat, …