2022. január 17., hétfő
FONTOS

Fedett térben folytatódnak a diáksport versenyek Gyulán

A szeptemberi iskolakezdéssel párhuzamosan a diáksport rendezvények is elindultak, novemberig a kültéri események zajlottak, ezután pedig fedett térben versenyeznek a diákok.

A számtalan sportágat felvonultató eseményekkel az a cél, hogy a gyulai fiatalok minél több mindent próbáljanak ki. Mindezek mellett a diáksport versenyhelyzetet teremt a gyerekek körében, a megmérettetések által pedig országos szintű fordulókba is eljuthatnak.

Az őszi időszak egyik legnépszerűbb rendezvénye is lezajlott, a mezei futóverseny, ami az egyik legnagyobb létszámú diáksport rendezvény a városban. Ebben az időszakban egy úgynevezett kegyeleti váltófutást is rendeztek, ahol nem csak a város iskolásai vettek részt, hanem az Esély Pedagógiai Központ hátrányos helyzetű fiataljai is jelen voltak az érzékenyítő programon.

A diáksport versenyek során a gyerekek – elsősorban a mozgás segítségével – olyan szituációkba keverednek, ahol a későbbi életük során is hasznosítható tapasztalatokat tudnak szerezni, ezért is az egyik legfontosabb a fair play szellemben való versenyzés.

Nézze meg ezt is:

Két programmal készülnek a téli időszakban a könyvtárban

  A Mogyoróssy János Városi Könyvtár téli időszakának programjait ismertette a napokban Dézsi János igazgató. …