2022. május 24., kedd
FONTOS

Keresztesi Franciska nőket ábrázoló festményeit állították ki

A napokban nyitották meg Keresztesi Franciska festménykiállítását a Pándy Galériában. A Nő címet viselő tárlaton összesen huszonegy képet tekinthetnek meg az érdeklődők, melyeket az elmúlt évtizedekben készített az alkotó.

Keresztesi Franciska elárulta, korábban akrillal dolgozott, ezt a közelmúltban váltotta csak fel az olaj.

Keresztesi Franciska immár mintegy tíz éve foglalkozik komolyabban a festészettel, több közös és egyéni kiállítást tudhat maga mögött. Korábban változatos téma- és színvilágot mutatott be a művészetkedvelő közönségnek, vászonra vitte külföldi utazásait, élményeit, most azonban kedvenc témáját, a nőt illusztrálta. Az alkotó elárulta, képein a gyengébbik nem különböző életszakaszait, pillanatait próbálta megjeleníteni, érzékeltetve a változatos életkörülményeket. A festmények nagy része valós személyeket ábrázol, akik modellt álltak. De olyan is akad, mely fénykép alapján készült, ilyen például a Fekete hattyú című kép is.

Keresztesi Franciska több alkotótáborban is részt vett a közelmúltban. Jövőbeli tervei között szerepel az, hogy az ott, illetve a külföldön szerzett élményeit, a Balatont, a tengert és a hegyvidéket is vászonra vesse. A Nő című kiállítás több, mint egy teljes hónapig látható a Pándy Galériában.

Nézze meg ezt is:

Apor búcsú a Nádi Boldogasszony templomban

  A plébánosi szolgálatát Gyulán kezdő Apor Vilmosra emlékeztek vasárnap a Nádi Boldogasszony templomban. A …