2024. április 19., péntek
FONTOS

Sok programmal zárja az évet a gyulai könyvtár

Az Anjouk sorozatot megalkotó Bíró Szabolcs látogat a héten Gyulára, így a történelmi regények kedvelői a könyvtár szervezésében, az Almásy kastélyban találkozhatnak vele az Almásy kastélyban. Dézsi János, a bibliotéka igazgatója elmondta, ezt követően a várban rendezik meg a Mátyás király megyei monda és mesemondó versenyt.

Októberben betegség miatt elmaradt az a beszélgetés, melyet Árpási Zoltán tartott volna Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművésszel. Novemberben minden jel szerint megtartják a programot, a tervek szerint 28-án hallgatja meg a közönség “A fotográfia bűvöletében” című beszélgetést.

Rendre telt ház fogadja a Világjáró gyulaiak sorozat eseményeit, s várhatóan a közeljövőben sem lesz ez másként. Decemberben Kukár Barnabás Manó Etiópiáról tart előadást.

Decemberben még Mikulás előtt különböző programokkal kedveskednek a gyermekeknek, és a Boróka egyesület is tervez eseményeket a könyvtárban.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …