2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 11. 05.

Témák:

– 9 plenáris előadással, valamint 16 szakmai műhellyel várta a megjelenteket a Kárpát-medencei Pedagógiai Konferencia és Módszertani Napok Szarvason. A négy napos program során megnyitóján elhangzott, a Biblia nem egy pedagógiai tankönyv, vagy egy történelemkönyv, hanem a kinyilatkoztatás forrása számunkra.

– Jövő tavasszal készülhet el a Gyula első okos zebrája. A Béke sugárutat keresztező, Hétvezér utcára vezető aszfaltfestésen led lámpák fogják segíteni a közlekedőket, amely a gyalogos forgalmat jelzi, valamint követi áthaladáskor.

– Mentor programot indított sérült fiatalok számára a Dél–alföldi Wellness Egyesület. Az első foglalkozáson az érintettek a tudatos pénzkezelés fogásaival ismerkedtek.

– A közelmúltban érkezett a levéltárba egy olyan különleges dokumentumgyűjtemény, mely a 19. század jeles békési értelmiségi családjairól adhat átfogóbb képet. A tanulmányokat igazoló oklevelek, levelezések, visszaemlékezések és albumok között például megtaláljuk Banner József “Zöldfejűek” című kéziratát is.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …