2024. április 19., péntek
FONTOS

Jövő tavaszra lehet kész a város első okos zebrája

A kora délutáni órákban is a város egyik legforgalmasabb útja a Béke sugárút, melyet több zebra is keresztez, köztük az is, amely a Hétvezér utcára vezeti át a járókelőket. Ezen a helyszínen már többször is történt baleset, a legtöbb az éjszakai órákban, a rossz látási viszonyok pedig továbbra sem könnyítik meg a közlekedők dolgát.

A balesetek megelőzése érdekében a város egy okos zebrát épít ki itt, amely led fénnyel jelzi majd a gyalogosokat, ahogy áthaladnak rajta – számolt be róla Mittag Mónika, a körzet képviselője. A projektről korábban már tárgyaltak a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is. Az okos zebra egy pályázatnak köszönhetően valósulhat meg, összköltsége 2,5 millió forint, melynek ötven százalékát állja a pályázatot kiíró biztosító.

Az okos zebra már akkor is jelez, amikor a gyalogos az út szélén áll, így az autós már akkor könnyebben észreveheti a járókelőt. Amikor valaki elindul a zebrán, a led fényjelzők folyamatosan kísérik majd őt.

A pályázatot a napokban nyújtja be a gyulai önkormányzat, és a tavaszi hónapokban készülhet el a város első okos zebrája.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …