2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Kárpát-medencei pedagógiai konferenciát szervezett az egyházmegye Szarvason

A “Járd végig!” elnevezésű projekt a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézetének két éves programja. A projekt tavaly indult útjára, viszont a programok megvalósulása idén indult el. A kedd délelőtt kezdődött, négy napos Kárpát-medencei Pedagógiai Konferencia és Módszertani Napok 9 plenáris előadással, valamint 16 szakmai műhellyel várta a megjelenteket az iskola gyakorló intézményében, Szarvason.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök kiemelte, a Biblia nem egy pedagógiai tankönyv, vagy egy történelemkönyv, hanem a kinyilatkoztatás forrása számunkra. Hozzátette, az egyház 2000 éves történetében az, amit oktatásnak nevezünk, az elsősorban a hitre való tanítást jelentette.

Kozma Gábor, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézetének főigazgatója “A 21. századba születtek” címmel tartott előadást. Kiemelte, büszkék vagyunk Szent István királyunk államalapító művére, amivel hazánkat a keresztény Európa részévé tette. Együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet.

A szarvasi konferencián több, mint 120 pedagógus vesz részt egy négy napos képzési tematika szerint. Az esemény különlegessége, hogy a 9 plenáris előadás pedagógia, pszichológia módszertani előadásokat fog közre.

A négy nap során a 9 plenáris előadás mellett a főiskola gyakorlóintézményében 16 szakmai műhellyel találkozhattak a megjelent külhoni, valamint hazai pedagógusok. Ott foglalkozásokat, tanításokat látogathatnak meg, ezt követően pedig workshopokon cseréltek eszmét. Emellett kulturális programokon is részt vettek, Békéscsabán színház látogatás, Gyulán pedig a várfürdő, valamint az Almásy-kastély várta őket.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …