2021. május 17., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 11. 06.

Témák:

– A felzárkózás létfontosságú, ezt pedig békeidőben célszerű megtenni – fogalmazott Benkő Tibor honvédelmi miniszter 3Téma című műsorunkban, amikor a nemrég elindult honvédelmi és haderőfejlesztési programról beszélt. A tárcavezető a hazánkat érintő fenyegetettségekre is kitért, ezek közül a délit nevezte a legjelentősebbnek.

– Ebben a tanévben is városszerte elvégzik a lisztérzékenységi szűrővizsgálatot az általános iskolákban. Elsőként az első osztályos implomos tanulókon kezdték meg a fájdalommentes vizsgálatot annak érdekében, hogy minél hamarabb felismerjék, és kezeljék a diagnosztizált gyerekeket.

– Mentor programot indított sérült fiatalok számára a Dél–alföldi Wellness Egyesület. Az első foglalkozáson az érintettek a tudatos pénzkezelés fogásaival ismerkedtek.

– Egy, a fiataloknak szóló kötet lett az idei év eddigi, legnépszerűbb műve a gyulai könyvtár legfrissebb, kölcsönzési adatai alapján. Dézsi János igazgató elmondta, jellemző trendnek nevezhető az, hogy az olvasók egyre nyitottabbak a szépirodalmi művek iránt.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2021. 05. 12.

Témák: – A nehéz évkezdet ellenére 7,6 milliárd forintot meghaladó rekordárbevételt ért el a Gyulahús …