2020. június 4., csütörtök
FONTOS

Internetes csalót vettek őrizetbe

Internetes csalások gyanúsítottját vette őrizetbe a Békés megyei rendőrség. A férfi összességében közel 100 embert károsított meg.

Üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható férfit vett őrizetbe a Békés megyei rendőrség. A 27 éves nagycsécsi férfi az elmúlt években különböző dolgokat hirdetett meg eladásra az interneten. Többek között medencét, mobiltelefont, játékkonzolokat, babakocsit, okosórát, láncfűrészt kínált egy népszerű weboldalon. A hirdetéseire jelentkezőkkel megállapodott a vételárban, majd az kérte, hogy az összeget előre utalják el neki. A pénz megérkezése után azonban semmit nem küldött, elérhetetlenné vált.

Közel 100 internetezőt csapott be, akiktől több mint másfél millió forintot csalt ki. A megszerzett pénzt felélte, elköltötte. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a nagycsécsi férfit üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a sértettek száma a büntetőeljárás során tovább emelkedhet, országszerte akár több százan lehetnek, akik megpróbáltak vásárolni a férfitől.

Nézze meg ezt is:

150 gyorshajtó, 3 ittas vezető Békéscsabán

    Három ittas járművezető, és több mint 150 gyorshajtó. Ez a Békéscsabán, az elmúlt …