2024. április 20., szombat
FONTOS

Sérülteket vezetnének a munka világába Gyulán

A sérült fiatalok hétköznapi életén szeretne segíteni az a program, mely kedd délután kezdődött a régi kismozi, vagy 48-as klub épületében. Az első alkalom a bemutatkozás után a pénzügyi tudatosság erősítéséről szólt.

A foglalkozást Gyulavári György pénzügyi tanácsadó tartotta, aki elmondta, fontosnak tartja, hogy érintettek minél jobban megismerkedjenek a pénzzel, és tanulják meg jól kezelni azt legalább családi szinten.

Az egy évesre tervezett kurzus egyik célja az, hogy a résztvevőket minél hozza a munka világához.

A fiatalok havi rendszerességgel találkoznak majd, ezeken az alkalmakon pedig mindig valami mást tanulnak. A foglalkozásokon mentorok segítik őket. Mindez a 2007-ben alapított egyesület céljaival is egybe vág, hiszen az egészséges életmód népszerűsítése mellett a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű lakossági csoportok egészségi egyenlőtlenségeinek oldását is feladatuknak tekintik.

Herczegné Szabó Marianna elmondta, a program megvalósítására pályázatot nyújtottak be, de ezt még nem bírálták el. Ennek ellenére úgy gondolták, hogy a téma fontossága miatt mindenképpen belevágnak.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …