2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Érkezik a hideg, ideje felrakni a téli gumikat

Ez az autó már téli gumikkal gurult ki az abroncsszervizből, őt azonban azonnal egy másik jármű követte, ez azt jelenti, hogy a műhelyben dolgozók ebben a szezonban sem unatkoznak. Ez még azonban korántsem a csúcsidőszak, az emberek általában egy komolyabb lehűlést követően indulnak el, hogy gumit cseréljenek autóikon. Várni azonban nem érdemes, hiszen ha valaki a zsúfoltság miatt nem tud majd eljutni a szervizbe, akkor a nyári abroncsokkal kell közlekednie, ami 7 fokos hőmérséklet alatt már balesetveszélyes is lehet.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a nyári gumi kifejezetten alkalmatlan a téli időszakban történő használatra és rengeteg balesetveszélyes szituációt teremthet.

Az abroncsszervizekbe évről-évre egyre többen járnak, hiszen az autós forgalom növekedett az elmúlt években. Ehhez igazodniuk kell a műhelyeknek is, így ez a gyulai cég is bővít, és jövő tavasszal már új helyszínen fogadja az autótulajdonosokat. A gumicserét az elmúlt években sokan elmulasztották, mára azonban már egyre többen tisztában vannak az abroncscsere fontosságával.

Annak érdekében, hogy a téli hónapokban is minden rendben legyen az utakon, érdemes a gumi cseréjén túl az autó felkészítésére is odafigyelni, például, hogy az évszaknak megfelelő szélvédőmosó-folyadékot töltsünk autónkba.

Nézze meg ezt is:

A nyugdíjas közösségek ereje

A napjainkban is aktív KÖVIZIG Szivárvány Nyugdíjas Klub Gyula egyik legrégebben alakult nyugdíjas szervezete. Egykor alapítótagként, …