2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 11. 08.

Témák:

– 1967-ben kezdődött el a Békési duzzasztómű építése, mely már 50 éve üzemel a Kettős-Körösön. A műtárgy elsősorban öntözés és ipari vízellátás céljából épült, de az évtizedek során számos ökológiai hasznosítás is épült rá. A kerek évforduló alkalmából a helyszínen rendeztek ünnepséget.

– Csütörtök este a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekarának művészei adtak koncertet a gyulai városházán. Ezzel a hangversennyel, illetve egy érdekes bejelentéssel zárult Erkel Ferenc születésének november hetedikei ünnepe.

– “Anjouk – Egy magyar uralkodócsalád kalandos története” címmel rendeztek irodalmi estet csütörtökön, az Almásy-kastélyban. Az eseményen Bíró Szabolcs, a könyvsorozat szerzője az eddig megjelent hat kötetről, valamint ezek történelmi hitelességéről beszélt, de szó esett a zenei pályájáról is.

– Rendhagyó operaórán vettek részt az Implom iskola 7. osztályos tanulói a művelődési központban. Az esemény aktualitása, hogy Erkel Ferenc születésnapja után egy nappal a diákok Hunyadiból hallhattak részleteket Pánti Anna operaénekes tolmácsolásában.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …