2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Közel százan vettek részt a Simonyi Imre Emlékversenyen

A versmegzenésítő verseny produkciója indította a Simonyi Imre Emlékversenyt a Mogyoróssy János könyvtárban. A Karácsonyi János Katolikus Gimnázium 19. alkalommal rendezte meg emlékversenyét, ahol több kategóriában mérték össze tudásukat a tanulók. A november 8-án tartott megnyitón Petróczki Zoltán, a Karácsonyi Gimnázium korábbi intézményvezetője köszöntötte a résztvevőket, egyben a versíró verseny elismeréseit is átadta.

Az emlékverseny során nem csak Gyuláról, hanem más környékbeli településről is érkeztek versenyzők, még Szegedről is jutott be pályamű a zsűrihez. A verseny célja az is, hogy a gyerekek jobban megismerjék a Simonyifalván született költőt.

Másnap, szombat délelőtt a versmondó versennyel folytatódott a megmérettetés, melyet három kategóriában rendeztek meg idén. A Karácsonyi Gimnázium épületében ezen a napon a versillusztrációs verseny eredményeit is kihirdették.

Az idei versmondó versenyen a résztvevők a kötelező Simonyi vers mellett, szabadon választhatták meg második produkciójukat, a legtöbben pedig Ady Endre munkásságából válogattak, az író halálának 100. évfordulója alkalmából, melyre a Mogyoróssy János könyvtárban is megemlékeztek.

A Simonyi Imre Emlékversenyre ebben az évben is sokan jelentkeztek, az összes kategóriát figyelembe véve, a 19. emlékversenyen közel százan vettek részt.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …