2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 11. 12.

Témák:

– 2020-ra 7,7 milliárd forintra emelkednek a Nemzeti Együttműködési Alap forrásai, melyre október elsejétől pályáztak a civil szervezetek. Az idei 5,9 milliárd forintos kerethez képest ez közel két milliárdos emelkedést jelent. Az elmúlt pályázati ciklusban közel 12 000 pályázatot nyújtottak be a szervezetek – hangzott el a november 12-i Civil tudomány című konferencián, Békéscsabán.

– 200 példányból álló gömbakác fasort ültettek el a Temesvári út mellett. Ez volt apropója annak a keddi eseménynek, melyen a román és a magyar fél értékelte a határon átnyúló Interreg program idei évét.

– Huszonhetedik alkalommal ünnepelték Szent Márton napját Németvároson. Az érdeklődőket az óvodában látták vendégül, ők libahúst és forralt bort is kaphattak. Az ünnepi menet innen az Apor térre vezetett, ahol az Implom iskola diákjai léptek fel. Az eseményen megválasztották a legkövérebb ludat is, ez most a 7 kilogramm 30 dekagrammos Bona lett.

– Hogy jött létre Fizi Miska karaktere, milyen országokban milyen néven fut a figura? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszolt a Kézjegyben Strausz Róbert, az idén tíz éves Tick-Tack bábszínház igazgatója, Fizi Miska életre keltője.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 12.

Témák: – A város tíz pontján, összesen 255 millió forintból újulnak meg utak, útszakaszok és …