2024. április 20., szombat
FONTOS

Új fasorral ünnepelték Gyulán a határmenti programot

Kedd délelőtt a román-magyar Interreg program idei záró eseményét rendezték Gyulán, a Temesvári és Határ utca találkozásánál felhúzott sátorban. Az eseményen kiderült, a projektek előkészítési fázisa lassan befejeződik, kiválasztották azt a száz programot, melyekre a meglévő forrásokat fordítják.

Stefanik András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársa a környezet iránti odafigyelés jelentőségét hangsúlyozta. Fontosnak nevezte, hogy a határmenti térség fejlesztését a zöld megoldásokra alapozzák.

Zalai Mihály megyei elnök kiemelte, Békésben mintegy nyolc milliárd forint értékben, 31 partner bevonásával 24 pályázatot valósítanak meg többek között az egészségügy, a környezetvédelem és a katasztrófavédelem területén.

Az esemény apropóján a Temesvári úton elültettek kétszáz gömbakácot, ezzel is a környezet védelmének a fontosságára hívták fel a figyelmet. Görgényi Ernő gyulai polgármester a zöld gondolat helyi vonatkozásairól beszélt, egyben elmondta, csak idén ősszel a város még 497 fát telepít.

Az Interreg program a határmenti övezet fejlesztését célozza döntően uniós forrásokból. A megvalósítható programok során elsőbbséget éveznek a közös védekezést, a mobilitást, a foglalkoztatást fejlesztő, az egészségügyi szolgáltatásokat erősítő projektek.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …