2022. január 20., csütörtök
FONTOS

Orvosok és jogászok tanácskoztak a Gyulai Törvényszéken

Immár 5. alkalommal rendeztek igazságügyi konferenciát a Gyulai Törvényszéken. Az “V. Polgári és büntetőjogi felelősség az egészségügyi gyakorlatban” című esemény alkalmat teremt arra, hogy közelebb hozza egymáshoz az orvosokat és a jogászokat. A rendezvény célja, hogy az előadásokon keresztül áttekintsék, értékeljék egymás munkáit, és erre próbáljanak válaszokat megfogalmazni.

Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke kiemelte, a két terület találkozási pontjai nagyon ritkák. Így ez az esemény országos és nemzetközi viszonylatban is kuriózumnak számít. A gyulai program jó alkalom arra, hogy a jogászok és az orvosok együtt gondolkozzanak bizonyos kérdéskörökről. A két foglalkozásnak egyébként számos kapcsolódási pontja van. A bírósági eljárások során a bizonyítási eljárásnak fontos tényezői az orvosszakértők, az orvos szakértői vélemények, amelyek meglévő, és konkrét kapcsolódási pontot jelentenek. Az orvosi munkánál ezzel párhuzamosan olyan büntető-, és polgárjogi felelősségi kérdések merülhetnek fel, mint például a műhibaperek.

Az eseményen elhangzott, fontos, hogy a jogászok és az orvosok ismerjék a rájuk vonatkozó normákat. Az immár ötödik orvos-jogász konferencián neves szakemberek előadásai váltották egymást a nap folyamán.

Nézze meg ezt is:

Kiszűrik az ittas járművezetőket a Békés megyei rendőrök

2022 első hetében hét, a másodikban pedig már 16 autóst állítottak elő a rendőrök ittas …