2024. április 25., csütörtök
FONTOS

“Értékteremtő tudomány” címmel tartottak konferenciát Gyulán

A Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kara, valamint a Békés Megyei Ápolók Egészségéért Alapítvány immár második alkalommal közösen csatlakozott a Magyar Tudomány Ünnepe elnevezésű országos programsorozathoz. A konferencia előadásai idén az “Értékteremtő tudomány” témája köré összpontosultak.

Koszta Julianna, az alapítvány elnöke elárulta, az előadások közel 80 százaléka reprezentatív, tehát legalább száz kérdőív vagy teszt értékelése alapján vonták le következtetéseiket. A szociális ágazatban kutatók pedig elsősorban a Körös-menti Szociális Intézményekben végezték kutatásaikat.

A keddi konferencián szót ejtettek az egészségügyi képzés átalakításáról, ennek hatásairól is. Homoki Andrea dékán kifejtette, mind az egészségügyi alap- és szakellátásban, mind a szociális alap- és szakellátás területén jellemzően nagy szakemberhiány van a régióban és országosan is. Éppen ezért fontos a képzésfejlesztésben rejlő lehetőségekről is tanácskozni, hogy minél több jól képzett szakember lehessen ezekben az intézményekben.

A konferencián az ismeretátadás és a közös gondolkodásra ösztönzés mellett az érdeklődők megtekinthették Dósa Gábor nyugalmazott címzetes egyetemi tanár egészségtudomány-történeti kiállítását is. A közel harminc bemutatott tárgy édesapja hagyatékából került elő. Ezek közül az egyik legérdekesebbek a nyolcvan évvel ezelőtt használt, üveg-fém fecskendők, valamint az elefántcsontból készült sztetoszkóp. A legrégebbi tárgy pedig 1895-ből származik.

A hallgatók és a már munkában állók a konferencia segítségével közelebb kerülhetnek egymáshoz, kiegészítve egymás elméleti illetve gyakorlati ismereteit, tapasztalatait is.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …