2021. május 7., péntek
FONTOS

Rajzfilmünnep a Gyulavári Kastélyban

November 15. és 17. között immár hetedik alkalommal rendezték meg az Országos Rajzfilmünnepet. Egy hétvégén keresztül több mint 110 helyszínen a magyar és a nemzetközi animációé volt a főszerep.

Ehhez a kezdeményezéshez immár negyedik alkalommal csatlakozott a Gyulavári Kastély, ahol szombat délelőtt többek között a Bogyó és Babóca mesét nézhették a kicsik és nagyok egyaránt.

Idén ötven éve annak, hogy bemutatták a Mézga családot. Ezen kívül a 85 éve született Nepp Józsefre is emlékeztek. Így többek között Mézga, valamint és Dr. Bubó maratonnal várták a gyerekeket. A rendezvény célja évről-évre az, hogy közösségi élmény legyen a rajzfilmnézés, egyben felhívják a figyelmet a magyar rajzfilmes kultúrára.

A Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos életmódra, így idén is elültettek egy fát. A 2019-es Dr. Bubóról kapta a nevét.

A tervek szerint jövőre a 20. századi magyar animáció kezdetei és Macskássy Gyula munkássága lesz az Országos Rajzfilmünnep fő témája.

Nézze meg ezt is:

Törökzugban folytatódott a városi virágosítás

A felvételeken már kiadagolva állnak a virágok a Gyulai Bűnmegelőzési és Polgárőr iroda épületében. Csütörtök …