2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Szakmai előadásokat tartottak a koraszülöttek világnapja alkalmából

Krisztován Anikó, mentorház vezető beszédében kiemelte, manapság elég jól elterjedtek a köztudatban a koraszülöttséggel járó veszélyek, valamint annak jelentősége, ha egy gyermek korábban érkezik. Hiszen Magyarországon minden tizedik esetben a 37. terhességi hét előtt, azaz idő előtt jön világra az újszülött. Éppen ezért tartottak a koraszülöttek világnapjához kapcsolódóan szakmai előadásokat pénteken, a gyulai Koramentorházban.

Elsőként Czegle Tekla ismertette az anya-gyermek kapcsolat sérülésének lehetséges kockázatait. A csecsemőt ideális esetben édesanyja táplálja, megérinti, a koraszülötteknél a korai, egyik legjelentősebb időszakban a kórházi körülmények között ezek kimaradnak.

A koraszülött világnapi rendezvényen az érdeklődők a játék fontosságáról és az iskolai alkalmasság kérdéseiről is hallhattak szakmai előadásokat. Krisztován Anikó elárulta, a jeles naphoz kapcsolódó rendezvénysorozat első állomását jelentette a pénteki esemény. Hozzátette, a mindennapokban számos módon próbálnak segítséget nyújtani a koraszülötteket nevelő családok részére.

A gyulai mentorházat működtető Korábban Érkeztem Alapítvány hosszútávú célja a szakemberek és a családok informálása, érzékenyítése és segítése egy támogatószolgálat kialakításán keresztül.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …