2024. április 24., szerda
FONTOS

Hangversenyt adtak a zeneiskola növendékei

Elsőként Demeter Tamás adta elő Rebikov Cseh néptáncát szerdán, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola hangversenyén.

Ahogy minden évben, úgy idén is számot adtak ismereteikről a zeneiskola növendékei. A két napon át tartó rendezvényen 22-22 diák lépett színpadra, a hatévesektől kezdve egészen huszonkét évesekig. Az első, második osztályos kezdő zenészek könnyedebb darabokkal készültek, mint amilyenek például a különböző népdalok.

Az érdeklődők Baklanova Mazurka című darabját is hallhatták. Az est folyamán a tanulók az általuk legjobban gyakorolt és ismert műveket adták elő családjuk és tanáraik számára. Czirok Mihály intézményvezető elárulta, a gyulai zeneiskolában nagy hangsúlyt fektetnek a tehetségek felkutatására és egyéni fejlesztésére is. Később pedig nyomon követik az ígéretes növendékek pályáját.

Az esti koncert előadói között voltak olyanok is, akik olyan komolyabb zeneműveket választottak, mint Bach a-moll hegedűversenye. Czirok Mihály kifejtette, ahogy országosan, úgy a városban is egyre kevesebb a zenetanár, így ehhez mérten maximális számú növendéket foglalkoztatnak. Hozzátette, tavaly és idén is pályáztak a Kodály-program részeként új hangszerekre, valamint a már meglévők cseréjére, felújítására.

A növendék hangverseny résztvevői amellett, hogy kedvenc zeneműveiket eljátszották, további tapasztalatokat szerezhettek a színpadi jelenlétről, magabiztosságról.

Nézze meg ezt is:

Májusban ismét Gyula ad otthont a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrának

  A világ tűzoltóinak legnagyobb baráti találkozója, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra helyszíne 1993 és 2009 …