2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Három gyulai csapat képviseli megyénket a Bolyai verseny döntőjén

Szalai Borbála Volt egyszer egy kicsi manó című versének szavalatával vette kezdetét csütörtökön, a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulójának eredményhirdetése.

A megmérettetés nagy hagyománnyal bír a város intézményeiben, hiszen november 8-án 82 gyulai csapat, összesen 328 tanulója vett részt a lila iskolában rendezett versenyen. Gyula mellett Szarvason és Békéscsabán is összemérhették tudásukat az általános iskolások. A 3.-tól 8. évfolyamosoknak szóló feladatsorok ebben az évben is változatosak voltak.

A zeneiskolában tartott ünnepi eseményre az évfolyamok hat legjobb csapatát hívták meg. A gyerekek ekkor még izgatottan várták, hogy megtudhassák, milyen helyezést értek el. A zenés műsort követően kiderült, a gyulai csapatok közül 3-an az országos döntőben öregbíthetik majd a város hírnevét.

A Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolából a Kisokosok csapata: Dávid Péter János, Bujdosó Zoé, Csiszér Zsófia és Gyurkovics Attila Kristóf szerezte a legtöbb pontot a 3. évfolyamosok közül. Az Implom József Általános Iskola 4. évfolyamosainak Nyelv-észek elnevezésű formációja, Balogh Csenge, Havas Katalin, Nagy Nerina és Orosz Nóra Anna szintén győzedelmeskedett korosztályukban. A 8. évfolyamosok között pedig a Magvetős Viharsarki vakondőrs csapata, Baráth Salamon, Látkóczki Lilla, Lipcsei Emese Csilla és Szabó Dániel szerezte meg az első helyet.

Szabadosné Bécsi Katalin elárulta, a Bolyai csapatversenyek nemcsak azért hasznosak, mert a tantervi ismereteken túlmutatva még több ismeret elsajátítására ösztönzi a diákokat, hanem mert megtanulnak csapatban dolgozni.

A továbbjutó csapatok december 7-én képviselik megyénket az országos döntőn, ahol szóbeli és írásbeli feladatokkal teszik próbára tudásukat.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …