2024. április 19., péntek
FONTOS

Javult a tűzoltók, mentőcsoportok beavatkozási képessége

A megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a pályázaton nyertes szervezetek képviselőit kedd délelőtt, Békéscsabán. Kiss András hangsúlyozta, nem ajándék, hanem a munka fontos feltétele az a 40 millió forint összértékű felszerelés, melyet az önkéntes tűzoltó egyesületek és a mentőcsoportok nyertek el az országos főigazgatóság pályázatán.

Jól felszereltnek mondható az idén 126 éves mezőberényi önkéntes tűzoltó egyesület. A 39 taggal bíró szervezetnek is szüksége van azonban új eszközökre – mondta el Debreczeni Gábor elnök.

Az átadott eszközök azt a célt szolgálják, hogy erősödjön a megyénkben működő önkéntes tűzoltó egyesületek, valamint mentőcsoportok beavatkozási képessége. Ezen szervezetek tevékenysége létfontosságú, nagyobb káresemények során gyakran támogatják a hivatásos tűzoltók munkáját, továbbá számos esetben fordul elő, hogy egyedül kell beavatkozniuk.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek, valamint a mentőcsoportok immár hatodik, az önkormányzati tűzoltóságok pedig második alkalommal pályázhattak eszközbeszerzésre. Országosan 700 millió forint értékben osztottak ki különböző felszereléseket, Békésben ez az összeg 40 millió forintot tesz ki.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …