2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyulán adott hangversenyt a Vox Nova baptista férfikar

Szombaton, a gyulai Baptista Gyülekezet kérésének eleget téve a városba látogatott a Vox Nova férfikar a Baptista Művészeti Napok keretein belül. Az immár negyedik alkalommal megrendezett országos esemény célja, hogy a hívő közösség a művészet ereje által közelebb kerülhessen egymáshoz, valamint az evangélium tanításaihoz. A november 10-én kezdődött programsorozat utolsó állomása volt a gyulai hangverseny.

A Vox Nova baptista férfikar 22 évvel ezelőtt alakult. Akkor még úgy gondolták, hogy egy kazetta felvétel erejéig énekelnek együtt, azonban annak ellenére, hogy 14 különböző gyülekezetben szolgálnak, 1997 óta folyamatosan együtt koncerteznek. Repertoárjukat folyamatosan bővítik, fejtette ki Szilágyi József, a férfikar titkára.

A Vox Nova együttes tagjai nemcsak hálaadó énekükkel, hanem Somogyi Imre Apokalipszis című versével is közvetítették a művészet erejét.
A férfikar tíz évvel ezelőtt koncertezett már Gyulán, ahogy akkor, úgy most is teltházas érdeklődésnek örvendett előadásuk.

A baptista gyülekezet ahogy minden évben, úgy idén is megszervezi a cipősdoboz akciót, mellyel rászoruló gyerekek részére gyűjtenek ajándékokat.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …