2022. január 25., kedd
FONTOS

Hamarosan újra indulnak mesterképzések a Gál Ferenc Főiskola gyulai karán

Jól képzett szakemberekre van szükség, emellett az egészségügyi és szociális ágazatban fennálló munkaerőhiányra is összpontosítani kell – mondta Homoki Andrea, a Gál Ferenc Főiskola gyulai karának dékánja 3Téma című műsorunkban.

Az intézményben több fejlesztési irányt is megfogalmaztak, az egészség- és szociális szakképzések és a főiskola által nyújtott felsőoktatási képzések tekintetében, valamint a duális képzések terén is. A hallgatóknak ma már lehetőségük van arra is, hogy tanulmányaik mellett munkát vállaljanak a városban.

A középiskolásoknak hamarosan döntést kell hozniuk, mely irányba is szeretnének továbbtanulni, a Gál Ferenc Főiskola által indított képzésekről elsősorban az intézmény honlapján tájékozódhatnak a felvételizők.(gff-gyula.hu  vagy gff-szeged.hu) Az alapszakokon kívül szakirányú továbbképzésekre is lehet jelentkezni. Ezek közül választható az alkalmazott szociális gerontológiai szakirányú továbbképzés, ahova elsősorban az idős ellátás területéről várnak olyan jelentkezőket, akik már diplomával rendelkeznek. Az egészségfejlesztő mentálhigiénés és az iskolai szociális munkában dolgozók is találhatnak továbbképzési lehetőséget. A gyulai karon folyamatban van két mesterszak létesítési eljárása is, így minden bizonnyal pár éven belül újra lehet jelentkezni mesterszakra is.

A Gál Ferenc Főiskola által nyújtott képzésekről részletesebb információkat a 3Témában tudhatnak meg nézőink, ahol a Homoki Andrea, a főiskola dékánja a duális képzéseket érintő gyakorlati helyekről és az intézménnyel kapcsolatos fejlesztésekről is beszélt.

Nézze meg ezt is:

803 új fertőzött három nap alatt Békés megyében

A hétfői adatok alapján az elmúlt három napban 803 új esettel 42274-re nőtt a Békés …