2024. április 20., szombat
FONTOS

Telt ház fogadta a Vénusz című előadást

Telt ház fogadta a Gyulai Várszínház őszi évadának legutóbbi előadását. Ahogy az alábbi felvételeken látszik, a kamaraterem zsúfolásig telt a színház szerelmeseivel, akik mind a Budaörsi Latinovits Színház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása, a Vénusz iránt érdeklődtek.

A darab története alapvetően két idős színészről szólt, akik életét váratlanul keresztezte egy fiatal lány. A barátok egyike különleges kapcsolatot alakított ki vele, a másik életét pedig pokollá tette érkezése. A cselekmény során szembekerült a megöregedés és a fiatalság élethelyzete, valamint felmerült az utolsó szerelem érzésvilága is.

A történetben az egyik csavar az, hogy az előadás színház a színházban, tehát a nézők bepillantást nyerhetnek abba is, milyen egy darab próbája, hogyan jut el végül a közönségig.

A pakisztáni-angol származású drámaíró forgatókönyve alapján 2006-ban készült az előadással azonos című film. A hétfőn bemutatott darab különlegessége tehát az is, hogy egy filmet adaptáltak a színpadra, és nem fordítva. Éppen ezért is volt kézenfekvő az, hogy a Balázs Béla-díjas filmrendező, Deák Krisztina rendezze meg.

A színház és a zene kedvelői november 30-án, szombaton este a kamarateremben Bősze Ádám komolyzenei stand-upját láthatják majd.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …