2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyulai-szegedi siker a Dunamenti Kupán

Mindenkit legyôzött a Szeged-Csanád GA U10-es csapata a debreceni tornán

Az erős együtteseket felvonultató megmérettetésen már a csoportmérkőzések is a Grosics fiataljainak a remekléséről szóltak, a Kovács Henrik és Hacker Bence edzők irányította gárda négyből négy mérkőzést nyert.

Az elődöntőben a nyíregyházi Bozsik Akadémia sem jelentett akadályt, a nagy formában futballozó Hajagos Hunor duplájának köszönhetően a Grosics 2–1-re nyert, így a döntőben a házigazda Debreceni Labdarúgó Akadémia várt a csapatra. Az egész tornán mindössze három gólt kapó védelem a hajdúságiak ellen is stabilan állt a lábán, a torna gólkirálya, Hajagos Hunor pedig újra betalált, így a végén a gyulai-szegedi válogatott szerezte meg az aranyérmet.

Az, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémia két telephelye egy közös csapattal vegyen részt a tornán, Kovács Henrik kérésére valósult meg.

– Már az edzéseken kiderült, hogy a gyerekek nagyon gyorsan alkalmazkodnak egymáshoz. Köszönhető ez annak, hogy edzőtársammal hasonlóan gondolkodunk a labdarúgásról és az utánpótlásképzésről. A csapat teljesítményével kapcsolatban elmondhatom, hogy játékban és ezen belül a támadások felépítésében az ellenfeleink fölé kerekedtünk, olykor még szurkolói szemmel nézve is látványos megoldásokat láthattunk a srácoktól – értékelte a tornagyőzelmet Kovács Henrik.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …