2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Az egészség jegyében rendezték meg a Salátanapot az Erkel gimnáziumban

,,Egészségesen éld az életed!” Ez volt a huszonharmadik Salátanap jelmondata az Erkel Ferenc Gimnáziumban. Az egészséges életmód egyik titka a vitaminokban gazdag zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása, ezt igyekeztek népszerűsíteni az iskolában is, az ételeket pedig maguk a diákok készítették el az osztálytermekben. Ezen a napon az egészségre való törekvés nem csak a gyümölcs-, zöldségtálakban mutatkozott meg, előadásokon és vetélkedőn is részt vettek az erkelesek.

A salátanap nagy hagyományokra tekint vissza az Erkelben, és ahogy az egészséges életmódhoz nem csak a táplálkozás tartozik, úgy ennek a rendezvénynek is volt sportos részre. Ezen felül az újrahasznosítható hulladékokról is tanulhattak a diákok, milyen termékeket érdemes használni környezetünk egészségét is szem előtt tartva.

Az iskolában ilyenkor minden osztály egymással versenyzik, a gyümölcstálaknál mindenek előtt a kreatív tálalást pontozták a nap végén.

Az egészséges életmód kialakítása minden bizonnyal nem egyszerű, ebben a folyamatban viszont sok tényező közrejátszik. Mindenképp hasznos lehet, ha a gyerekek az iskolákban is erre törekednek.

Nézze meg ezt is:

Megérkeztek az első látogatók a Ladics-házba

  A XXI. század elvárásainak igyekszik megfelelni a felújított Ladics-ház, amely a negyedik olyan kiállítóhely …