2021. április 22., csütörtök
FONTOS

December végéig regisztrálhatnak a szállásadók az adatszolgáltató központnál

A Magyar Turisztikai Ügynökség egy új digitális adatszolgáltató központot vezet be a közeljövőben, melynek célja, hogy 2030-ra digitális alapokon működjön a turizmus. A nagyobb szállásadók – a közelmúltban – már regisztráltak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnál, viszont ezt december 31-ig a magánszálláshelyek is kötelesek megtenni a www.ntak.hu oldalon.

Rendszerint megteltek a szálláshelyek Gyulán a hosszú hétvégéken, 2019-ben ezeken a napokon 90-95%-os telítettségről számolhattak be a szállásadók. A legtöbb külföldi vendég még mindig Romániából érkezett, de újdonságnak számít, hogy egyre több vendég látogatott el Lengyelországból és Csehországból. Az aktív turizmus tekintetében a holland, német, osztrák turisták közül is többen választják a fürdővárost.

A turisták kedvenc pihenőhelyei között szerepel Gyula a téli, ünnepi időszakban is. Ilyenkor legfőképp belföldről érkeznek a vendégek. Ebben az időszakban sokan választják a kirándulást, így ha már Gyulán járnak, akkor az Aradra vagy a Nagyváradra tartó utazásokat is gyakran igénybe veszik.

Nézze meg ezt is:

360 gyulai kapja meg az oltást az oltóbuszon

  Az oltási hét kezdetén egy mobil oltóállomás érkezett Gyulára, a Vigadó mögötti parkolóba. Takács …