2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Soha nem látott képeket hozott Pécsi Ágnes a gyulai közönségnek

Egyiptom és egyiptológia – a szabad fényképezés engedélyezése után címmel tartott előadást Pécsi Ágnes a városi könyvtárban.

Az egyiptológus nem ismeretlen a gyulai közönség számára, hiszen tavaly az ókori egyiptomi piramisok titkait tárta fel, idén pedig a hieroglifák világáról hallhattak érdekességeket a vendégek. Az előadó évek óta rendszeresen utazik Egyiptomba. Ezúttal arról tartott prezentációt, hogy a királysírokban, múzeumokban, nemesi sírokban, valamint a kézművesek völgyében engedélyezték a fényképezést, így a saját képeit hozta el a gyulai közönségnek.

Pécsi Ágnes elmondta, a fényképek engedélyezése óriási turistavonzó erő, így 25-30 százalékkal megemelkedtek a belépők árai is a helyszíneken. A gyulai közönség a frissen készített képek által számos különlegességgel találkozhatott az előadáson.

Az október 25-től november 5-ig tartó utazás során napi 250-300 kép készült, melyek az átválogatás után végül összesen 4-5000 példányszámnál álltak meg. Pécsi Ágnes elmondta, 2020-ban több, mint 100 éjszakát tölt majd külföldön. Az év elején Mexikóba utazik, ezt követően Pakisztánba, áprilisban a már hagyományos egyiptomi látogatás, nyáron egy közép-amerikai körút következik, októberben pedig Etiópia csodáit tekinti meg.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …