2022. január 27., csütörtök
FONTOS

Alternatív színdarabot játszottak a Gyulai Várszínházban

Különleges előadást láthattak szerda este, a Gyulai Várszínház kamaratermébe látogatók. Formanek Csaba ugyanis nem mindennapi módon jelenítette meg a férfi és a nő közötti változékony érzelmi viszonyt.

A Senki se mer egyedül élni szereplőinek kapcsolata látszólag bármelyik pillanatban véget érhetne a félreértéseiket látva, ám ez mégsem történik meg. A folyamatos hangulatingadozások miatt pedig még életszerűbbnek tűnt az előadás, melyet izgalmassá, néhol szórakoztatóvá tett a színészek sokszínű játékstílusa.

Mindkét szereplőnek volt monológjelenete, amelyben mindketten a jelen nem lévő másik félt pozitív jelzőkkel jellemezték.

Az előadás során a színészek nem csak a televíziós sorozatokból ismert hangokkal, mint a taps vagy a nevetés léptek ki a klasszikus színház keretei közül, de nem egy alkalommal bevonták a közönséget is a játékba, ezzel teret adva az improvizációnak.

A Formanek Csaba írta és rendezte alternatív darabot 2017-ben a legjobb tíz budapesti előadás egyikévé választották.

Akik lemaradtak a gyulai előadásról, azoknak sem kell aggódniuk, mivel jövő tavasszal a fővárosban számos alkalmuk lesz rá.

Nézze meg ezt is:

Újra reneszánszát éli Magyarországon a pálinka

A 2008-as magyar pálinkatörvény újraszabályozta, hogy mit nevezhetünk pálinkának. Csak Magyarországon termett, feldolgozott és desztillált, …