2024. március 29., péntek
FONTOS

Baleset-megelőzési témájú üzenetek az autóbuszokon

Baleset-megelőzési témájú üzeneteket hordoz az az 5 autóbusz, melyeket szerda délelőtt mutattak be Békéscsabán. A rajzos dekorációkat a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Művészeti Szakgimnázium grafikus diákjai készítették el.

Ha járművet nem is vezet az ember, akkor is gyalogosként, vagy kerékpárosként vesz részt a forgalomban. A rendőrség és a tömegközlekedési cég együttműködésének célja, hogy minél több embert elérjenek az üzenetekkel az utakon. Elhangzott, mindenkit hazavárnak, vagyis fontos, hogy aki elindult valahova, az haza is érhessen szeretteihez.

A rendőrség országosan és Békés megyében is nagy hangsúlyt fektet a baleset-megelőzési tevékenységre. Az eseményen elhangzott, a közúti közlekedési balesetek túlnyomó többsége emberi hiba miatt történik. Fontos, hogy minél több ember számára eljusson az az üzenet, hogyha szabályosan közlekednek, akkor úgy biztonságosabb.

Az öt, különböző baleset-megelőzési üzenetekkel ellátott autóbusz csütörtökön elindult a megye útjain. A rendőrség munkatársai felhívják a forgalomban közlekedők figyelmét, hogy minél többen vegyék komolyan a diákok segítségével elkészült üzeneteket.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …