2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 12. 05.

Témák:

– “Fékezz, hogy élhess! A mobil az öné, a veszély közös!” Ilyen baleset-megelőzési témájú üzenetek olvashatók csütörtöktől öt autóbuszon. A közúti közlekedési balesetek túlnyomó többsége emberi hiba miatt történik, ezért fontos, hogy minél több ember számára eljusson az az üzenet: hogyha szabályosan közlekednek, akkor úgy biztonságosabb.

– Munkahelyi elsősegély-nyújtó képzést szervezett a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Hazánkban jogszabály mondja ki, hogy a munkáltatók kötelesek képzett elsősegély nyújtókat kijelölni, foglalkoztatni. Az ügy fontosságát jelzi, hogy Magyarországon naponta átlagosan 65 ember sérül meg a munkahelyén, minden második napon történik súlyos munkabaleset, és minden ötödik napon meghal valaki munkabalesetben.

– Szerda este a kortárs alternatív színjátszás díjnyertes előadását láthatták a Gyulai Várszínház kamaratermébe látogatók. Formanek Csaba Senki se mer egyedül élni című drámája változatos eszközökkel jelenítette meg a két nem közötti kapcsolat érzelmi hullámait.

– Mikulás ünnepséget rendeztek a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban az Apor Vilmos Óvoda növendékei számára. A legkisebbek verssel fogadták a Mikulást, számukra pedig a gimnázium énekkaros tanulói készültek műsorral.

– A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés megyei munkatársai egy legálisan működő autószerelő műhelyt ellenőriztek, ahol több illegális diagnosztikai eszközt és szoftvert találtak.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 12.

Témák: – A város tíz pontján, összesen 255 millió forintból újulnak meg utak, útszakaszok és …