2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Megújult, családias hangulat fogadta a gyermekeket a Fénysugár Katolikus Óvodában

Szeptember végén ünnepre gyűltek össze kicsik és nagyok Szegeden az Avar utcában. Mintegy 55,5 millió forintból korszerűsödött az egyházmegye fenntartásában működő Fénysugár Katolikus Óvoda. Az intézménybe 46 kisgyermek jár. A felújított épület átadó ünnepségét a Szent Mihályhoz kötődő családi eseményen rendezték meg.

A Fénysugár Katolikus óvodához két intézmény tartozik, a Hóbiárt utcai és az Avar utcai. Utóbbi épületét 1934-ben építették, egycsoportos állami óvodaként működött egészen a rendszerváltásig. Ezt követően 1990-ben, a kárpótláskor az egyház megkapta épületet. Akkor az intézmény mindössze egy konyhával bővült, 2007-ben kisebb felújításokat végeztek ugyan rajta, de nagyobb beruházás mind­eddig nem történt.

Most a Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programjának keretében 55,5 millió forintból újult meg az intézmény, a magyar kormány ugyanis külön forrást biztosított az egyházi nevelési-oktatási intézmények fejlesztésére.

Az egyházmegye területén hét intézmény újul meg, közülük az első, ami elkészült, a szegedi volt. A teljes homlokzatot hőszigetelték, kicserélték a tetőt, részleges nyílászáró­cserét végeztek, és az épület festése is megtörtént. Teljesen megújult emellett a belső terek padlóburkolata, az udvar pedig vadonatúj térkőburkolatot kapott. Az udvaron kialakítottak egy fedett homokozót, és ezen kívül kerékpártárolót is telepítettek. Utólagos fal- és aljzatszigetelésre is szükség volt, és valamennyi vizesblokk korszerűsödött.

Katona Zsoltné óvodavezető tájékoztatása szerint 46 kisgyermek jár az intézménybe, amely 50 férőhelyes, és ma már két csoportszobával működik.

– Áprilisban költöztünk át a Hó­biárt utcai óvodánkba. Öt hónap alatt elkészültek a felújításokkal, így augusztusban már is vissza tudtunk költözni, szeptemberben pedig már fogadhattuk a kicsiket.

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …