2024. április 16., kedd
FONTOS

Adományozással egybekötött szakmai kirándulás Zalában

Gál Ferenc Főiskola Gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Kar

 

A Gál Ferenc Főiskola Gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Kara hagyományteremtés céljából immár ötödik alkalommal szervezett adománygyűjtő szakmai kirándulást. Ebben a félévben az úti céljuk ismét a Zala megyei Csapi község volt, a célintézmény pedig a községben lévő Térségi Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium.

Az intézmény bentlakásos az óvodától egészen a szakközépiskoláig rászoruló, szegény gyermekek részére. Az adománygyűjtés során csupán egyetlen szempont vezette a szerve-zőket, hogy minek örülne, és mire van igazán szüksége egy gyermeknek. Gyűjtöttek tanszereket, játékokat, mesekönyveket és ruházatot. A kis csapat az összekészített adományokkal szeptember 29-én érkezett meg az iskola kollégiumába. Az alábbiakban Herczeg Viktória, a Gál Ferenc Főiskola hallgatói önkormányzatának elnöke idézi fel az eseményeket. Hétfőn hajnalban Nagykanizsán buszokra szálltunk és elindultunk a környező településekre, hogy felvegyük és elhozzuk az iskolába a gyermekeket.

A visszaérkezést követően az iskola igazgatója fogadott bennünket, és megtörtént az adományátadás. Ez az egyik olyan pillanat, ami soha nem önthető szavakba. Segíteni a legszebb, legnemesebb dolog a világon és az érzést, amikor szívből odaadhatjuk, amit gyűjtöttünk, nem adhatja vissza semmi.Kedden kisebb csapatokba rendeződve együtt ébresztettük a gyermekeket a nevelőtanárral. Az ezt követő óralátogatás volt talán az ottlétünk legszebb része. Az őszinte gyermeki mosoly, nevetés, ahogy mesél, játszik, figyel, olyan élmények, amelyek örökre megmaradnak. Bizalommal fogadtak, és beengedtek minket a kis világukba. Közben játszottunk, beszélgettünk velük.

A nevelők, tanítók, tanárok és az iskolában dolgozók is örömmel fogadtak minket, és vontak be az aznapi teendőkbe. Az esti órákban az alsósok táncbemutatóján vettünk részt, majd a kislányok esti imádságán is. Ezúton is szeretnénk megköszönni nekik ezt a csodálatos élményt, ezt a pár napot, amit együtt tölthettünk.A tapasztalatok értékelése, elméleti ismeretekhez való igazítása folyamatos egyéni és csoportos esetmegbeszélések során valósult meg kísérő oktatónk segítségével.

Reméljük, hogy ezt a szép hagyományt a következő félévekben is folytatjuk majd!

 

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …