2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 12. 11.

Témák:

– Egyre több olvasó keresi digitális formában a könyvtári dokumentumokat. A napokban a gyulai települési értéktárba is bekerülő Mogyoróssy János Városi Könyvtár ehhez igazodva készül a következő évre – mondta el Dézsi János igazgató a 3Témában. A dokumentumokat folyamatosan digitalizálják, ennek köszönhetően többek között archív videó felvételeket is elérhetnek majd a gyulai olvasók.

– Újabb járdaszakaszt látnak el térköves burkolattal Gyulaváriban. A beruházásról Szabó Károly önkormányzati képviselő szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatót.

– Mozgásfejlesztő sporteszközökkel támogatta a Törökzugi óvodát a Gyulai Várfürdő. Az intézményben a gyerekek minden héten úgynevezett sportmanó foglalkozáson vesznek részt, a frissen beszerzett eszközöket ezeken a foglalkozásokon veszik használatba a gyerekek.

– Pályaorientációs témanapot tartottak az Erkel Ferenc Gimnáziumban. Az eseményen volt erkeles diákok is visszatértek egykori iskolájukba, hogy hasznos tanácsokkal lássák el fiatal társaikat.

– A napokban nyitották meg Gyulavári Kézimunka Szakkör alkotóinak kiállítását. A tagok minden hónapban egy alkalommal gyűlnek össze a településrész fiókkönyvtárban, és különböző technikával alkotnak tárgyakat, például kisebb takarókat, sapkákat, párnákat és más hímzéseket.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 18.

Témák: – Észt napot tartottak a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán. Az eseményre ellátogatott Raul …