2024. április 24., szerda
FONTOS

Az e-book olvasói igények is megjelentek a Mogyoróssy könyvtárban

A napokban három taggal bővült a települési értéktár, köztük a Mogyoróssy János Városi Könyvtár is bekerült a gyulai értékek közé.

Az egykori városháza könyvtárrá alakítását 1979-ben határozták el. Az 1861-ben épült városházát Nuszbek József tervezte és 1949-ig a megyei közigazgatás Békéscsabára telepítéséig az eredeti funkciót szolgálta. Ezt követően 1981-ig a román tannyelvű általános iskola és gimnázium működött benne. A könyvtárrá alakítás tanulmánytervét az Országos Széchenyi Könyvtár Könyvtártudományi és Módszertani Központja készítette el, a munkálatok befejezése után az épületet pedig 1987. november 7-én adták át a város olvasóinak.

A Mogyoróssy János könyvtár egyik legnépszerűbb programja a Nagy Olvasási Kihívás. Idén közel 70-en vállalkoztak arra, hogy 25 témában, 25 könyvet, 9 hónap alatt olvasnak el. A vállalkozó szellemű olvasók kétharmada sikeresen teljesítette a feladatot, voltak akik még több könyvet is elolvastak. 3Téma című műsorunkban a könyvtár működését érintő digitalizációról is szó esett, a napokban ugyanis már egyre többen keresik ebben a formában a dokumentumokat. A sokat utazó, de az olvasni szeretők körében az e-book használata is népszerű, erre az eszközre azonban még kevés jogtiszta dokumentum érhető el a gyulai könyvtárban.

A könyvtár gyűjteményéről és történetéről Dézsi János igazgató beszél bővebben 3Téma című műsorunkban, melyet a Híradó után láthatnak nézőink.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …