2024. április 20., szombat
FONTOS

Az erkelesek is részt vettek az országos rekordkísérletben

Az erkeles diákok is bekapcsolódtak abba a rekordkísérletbe, mellyel a kémiai elemek periódusos rendszerének atyja, Mengyelejev előtt tisztelegnek. Hiszen idén ünnepeljük a táblázat elkészítésének 150. évfordulóját. Éppen ezért hirdette meg a Magyar Kémikusok Egyesülete a nagy Periódusos Rendszer Performanszt.

Az országos akcióban résztvevő hetven gimnáziumnak pénteken 11 órakor a Kossuth Rádió adta meg a jelet, hogy a helyszínenként 118 diák – mivel jelenleg ennyi ismert kémiai elem létezik – kreatív módon ábrázolja a periódusos rendszert.

A diákok kivették a részüket a felkészülésből, hiszen amellett, hogy saját maguknak megtervezték a kémiai elemet jelző táblát, fényképekkel és videóval dokumentálták a rekordkísérletet.

Ahogy a felvételeken is látjuk, az Erkel Ferenc Gimnáziumban Fodor György Mengyelejev professzornak öltözve sorakoztatta fel maga mögött a kémiai elemeket.

Az intézmények a rekordkísérletről készült videókat egy erre a célra kialakított online felületre töltötték fel, ahonnan egy szakmai zsűri választja majd ki a legjobb három performanszot, valamint a közönség is szavazhat kedvencére. Nagyné Kotroczó Andrea, az esemény főszervezője elárulta, ugyan kevés idejük volt a felkészülésre, mégsem bízták a véletlenre a megmozdulás sikerét.

Amennyiben sikeresnek ítélik az erkelesek performanszát, úgy a többi intézménnyel közösen magyar csúcsot hoznak létre, egyben Guinness-rekordot állítanak fel.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …