2024. április 20., szombat
FONTOS

Megújul a szanazugi árvízvédelmi központ

Még idén januárban, a KÖVIZIG gyulai székházában készültek ezek a felvételek, ekkor tartották a tulkai zsilip és a szanazugi árvízvédelmi központ korszerűsítését célzó projektnyitó rendezvényt. A határ túloldalán, a Nagyszalontához közeli Tulka melletti Köles-érnél található zsilip rekonstrukciója mellett vízgépészeti berendezéseket újíthatnak meg.

A videóban később már a program magyar oldalán folyó munkálatok fókuszában lévő épület látható a Fehér- és a Fekete-Körös összefolyásának közelében. A rekreációs célokat is szolgáló szanazugi árvízvédelmi központ 1959-ben épült, később társadalmi munkában újították fel. A közelmúltban annyira leromlott az állapota, hogy elkerülhetetlenné vált a korszerűsítése, statikai megerősítése – mondta Szabó János KÖVIZIG igazgató.

Az árvízvédelmi központot összességében mintegy 300 millió forintból újítják fel. Az épület láthatóan jelentős változáson ment keresztül az elmúlt hónapokban, de a következő hónapokban is akad tennivaló. A magyar-román projekt befejezésének eredeti határideje június 30-a lett volna. Ezt ugyan a magyar fél nagy eséllyel tartja, de a románoknál elhúzódott a közbeszerzés, így a hivatalos befejezés valószínűleg a jövő év végén várható.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …