2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Támogatják a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását

Idén szeptemberben vette kezdetét a Főnix MMK társaság és a Békés Megyei Kormányhivatal együttműködése annak érdekében, hogy a jövőben a megye különböző járásaiban olyan telephelyeket létesítsenek, melyeken a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztatják. Csütörtökön, a békéscsabai fióktelephelyen rendezett sajtótájékoztatón bejelentették, január elsejétől ötven fő elkezdheti a részmunkaidős nyomdaipari állását.

Megyénkben jelenleg 2800 megváltozott munkaképességű személy él, közülük közel ötszáz embert értesítettek. A januártól munkát vállaló ötven fő pedig már túlesett a betanítási folyamatokon, így ők ugyan kezdetben még 4 órában, de később – teljesítményüktől függően 6 és 8 órában is dolgozhatnak. A munkabér mellett pedig továbbra is meg fogják kapni a támogatásukat.

Dávid Ferenc, a kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának főosztályvezetője elárulta, a programban résztvevők egészen a minimálbér másfélszeresét, bruttó 230 ezer forintot kereshetnek havonta.
A jövőbeli tervek között szerepel, hogy a békéscsabai, Őszi utcában található telephely mellett továbbiakat hozzanak létre.

2020 március végén pedig akár Szarvason és Orosházán is elkezdődhet a fióktelephelyek kiépítése.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …