2024. április 20., szombat
FONTOS

Egyedi modell alakul

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia U10-es csapata

 

 

December elejére valamennyi korosztály számára befejeződtek a bajnoki küzdelmek, így az adventi időszakban Szegeden és Gyulán is a tanulás, illetve a karácsonyi készülődés vette át a főszerepet.

– A tavaly nyár óta működő közös szakmai koncepció mentén haladtunk tovább az elmúlt hónapokban, vagyis jó úton járunk – szögezte le Halász László. A szakmai vezető kiemelte, új kollégákkal erősítették meg a szakmai stábot, és persze akadtak olyanok, akiktől megváltak, mert nem az elvártaknak megfelelően teljesítettek.

– Szegeden nemcsak a létszám nőtt, hanem javult a minőség is, vagyis minden szempontból erősödtünk. Gyulán a játékosok száma ugyan csökkent, de a minőség megmaradt. A mindkét telephelyen adott, nagyszerű infrastruk­turális lehetőségekre építve Magyarországon egyedi modellt alkothatunk, mely az egyik legerősebb egyesületté teheti a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát a régióban – fogalmazott Halász László.

A szakmai vállalások egyik sarokpontja a korai, ovifocis időszak után a gyerekek beépítése az egyesületbe. Szegeden ezt a szek­ciót Hacker Bence vezeti, aki az U10-es gárda vezető­edzőjeként sokat tett azért, hogy a gyerekek megszeressék a focit, és örömmel járjanak edzésekre.

– Ha azt nézem, hogy két éve honnan indultunk, akkor most nagyon jól nézünk ki. Sokat dolgoztunk azon, hogy a fiatalok előrébb lépjenek. Szépen fejlődtek egyénileg és csapatszinten is. Fontos, hogy technikai tudásban, gondolkodásban jobbak legyenek a fiúk, és képesek legyenek a pályán gyors döntéseket hozni – mondta Hacker Bence.

Ez a korosztály nemcsak a Bozsik­tornákon vett részt, hanem az Inter­liga küzdelmeken is. Mindkét sorozat alkalmat adott arra, hogy erős csapatok ellen is megméressék magukat a játékosok. A heti négy edzés mellett a két küzdelemsorozat jó alapokat ad a gyerekeknek, de az elvégzett munka mellett a szakember szerint az is nagyon fontos, hogy milyen mentális képességekkel bírnak a fiatalok.

– Vannak kiemelkedő képességű játékosaink, de én leginkább azokat kedvelem, akik szorgalmasak, alázattal állnak a munkához és lelkesen végzik a feladatokat. A célunk az, hogy játékosaink minél képzettebbek legyenek, ennek érdekében nagy hangsúlyt kap az egyéni képzés. Rövid távon azt szeretnénk elérni, hogy minél jobb technikai tudással bíró, labdabiztos futballistáink legyenek. Hosszabb távon jó lenne, ha minél több olyan játékosunk lenne, akik komoly labdarúgókká válnak – mondta Hacker Bence.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …