2022. január 19., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 01. 02.

Témák:

– A Pál nevet kapta az év első, Gyulán született babája. A január 1-jén, 6 óra 48 perckor, a terhesség 35. hetében világra jött csecsemő és édesanyja is jól vannak, napokon belül elhagyhatják a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházát.

– 2020. január 1-jén, délben is 16. századi fegyverek másolatával leadott lövésekkel köszöntötték az új esztendőt, hazánk egyik leglátogatottabb várában, Gyulán. Az érdeklődők három különböző korhű fegyverreplikával ismerkedhettek meg, hogy azok milyen harcászati, taktikai feladatokat láttak, láthattak el a korban.

– Senki nem adott nagyobb ajándékot az embereknek, mint maga az Isten, az ő fiát – hangzott el a december 25-én tartott szentmisén. Kovács Péter plébános kiemelte, karácsony éjszakáján megünnepeljük Jézus Krisztus történelmi, vagyis testszerinti születését, ami több, mint 2000 évvel ezelőtt történt Betlehemben.

– Lánglovagok története címmel mutatták be a gyulai tűzoltó-parancsnokságon Szabó Roland és Zanócz István könyvét. A kötetből befolyó bevétel 25 százalékát a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány, 25 százalékát pedig a gyulai mentőállomás javára ajánlották fel.

– Telt házas újévi koncertet adott január elsején a Gyulai Kamarazenekar. A városházára látogatók számos különleges produkciót hallgathattak meg.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2022. 01. 13.

Témák: – Bizonyos terményeknél visszafogottabbak lettek a hozamok a tavalyi évben, ennek ellenére a hazai …