2022. január 19., szerda
FONTOS

500 menhelyen élő állatnak segítettek karácsonyis diákok

A téli időszak bizony az állatotthonok lakói számára sem könnyű.

A gyulai Állatotthon Alapítványnál alig egy hónapja összesen 507 állat várt szerető gazdira, ez a szám pedig a szilvesztert követően mindig nőni szokott. Ez az időszak természetesen a dolgozóknak és gondozóknak is nehéz, ezért is indult el -karácsonyt megelőzően- egy adománygyűjtő akció az állatotthon facebook oldalán. Erre figyeltek fel a Karácsonyi János Gimnázium tanulói, akik azonnal jelezték, hogy segíteni szeretnének. A fiatalok rengeteg kutyaszalámit és egyéb eledelt gyűjtöttek össze az ünnepi időszak alatt.

Az iskolában közel 200-an hoztak magukkal valamilyen élelmiszert a gazdira váró állatoknak, de Gyuláról többen is csatlakoztak az akcióhoz. Az állatotthonnál folyamatosan várják a felajánlásokat, minden apró segítség fontosnak számít.

Bár jó karácsonyi ajándéknak tűnik egy örökbefogadott eb, bizony nem mindig születik felelős döntés a családoknál, a legtöbb állat ugyanis karácsony és húsvét után kerül az utcára. A gimnázium tanulói a már menhelyen élő állatokon segítettek egy-egy aprósággal, mivel azt szerették volna, hogy számukra is boldogabban teljen a karácsony.

Nézze meg ezt is:

Februárban folytatódik a Kultúr Cafe 48 koncertsorozata

  Február 19-én a 30Y zenekar koncertjével folytatódnak a koncertek a Kultúr Café 48 programsorozatában. …