2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Elhelyezték Öttömösön Boldog Brenner János ereklyéjét

December 5-én kiemelkedő esemény volt az öttömösi hívek életében. Boldog Brenner János ereklyéjét ünnepélyes körülmények között vitték be a templomba és a szentmise végén elhelyezték új őrzési helyén. Az ereklyét Székely János szombathelyi megyéspüspök adta a templomnak ez év nyarán, amikor felszentelte a templomot. A hívek azóta is kérik Brenner János közbenjárását, és nagyon sokan látogatnak el a környező településekről is, hogy fohászaikat, kéréseiket, tiszteletüket leróva adózzanak Brenner János emlékének.

Az ünnepi szentmisén részt vettek a környékbeli papok és hívek egy­aránt. Janes Zoltán zákányszéki plébános atya kiemelte Brenner János imádságos életének fontosságát, családi hátterét és azt az utat, melyre maga a Megváltó hívta meg. Emlékeztetett minden jelenlévőt arra, hogy az adventi időszakban fontos elcsendesedni, és önmagunk csendjében felismerni Isten végtelen szeretetének igaz örömét, mely dallamként tündököl vissza lelkünkben. Így válhatunk adventi emberekké, így vált Boldog Brenner János is az örök advent új hírnökévé. A kis község valamennyi hittanosa részt vett az ünnepi szentmisén a megjelent nagyszámú hívek seregével együtt.

A szentmise után megáldották az öttömösi plébánia felújított épületét, mely a Magyar Falu Program keretében újulhatott meg. Ezt követően egy Boldog Brenner János életéről szóló előadást tekinthettek meg az egybegyűltek.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …