2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 01. 06.

Témák:

– Nagy előrelépést hozhat az idei év a gyulai vár kiállításának régóta várt megújítása terén. A Kubinyi-program keretében az önkormányzat 10 millió forintot nyert egy dioráma, vagyis három dimenziós, múzeumi makett elkészítésére, de az igazán nagy dobás az év második felében várható.

– Péntektől vasárnapig 403 határsértővel szemben intézkedtek a magyar rendőrök és katonák – jelentette az Országos Rendőr-főkapitányság. A hétvégén Békés megyében is jóval nagyobb volt az illegális határátlépők száma a szokottnál.

– Évértékeléssel és csapatépítéssel egybekötött Önkéntes gálát rendezett a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú szervezete. Az eseményen elhangzott, a szervezet egyik legeredményesebb évét zárta köszönhetően az egyre több önkéntesnek, akik közül három ember munkáját oklevéllel is elismerték.

– Fontos, hogy a fagypont alatti hideg időben jobban ügyeljünk háziállatainkra. Ilyenkor még kedvenceink etetésére és itatására is nagyobb figyelmet kell fordítanunk.

– Afrika egyik keresztény országát, Etiópiát ismerhette meg közelebbről a közönség a gyulai könyvtár legutóbbi „Világjáró gyulai” című előadása során. Kukár Barnabás Manó prezentációja egy két hetes túrát foglalt magába, melyet másfél éves kutatómunka alapozott meg.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …