2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A vállalkozók többsége kevesebb adót fog fizetni 2020-ban, mint tavaly

Az Országgyűlés még tavaly fogadta el azt a 2020-as adócsomagot, melynek alapvető szándéka az adózok helyzetének könnyítése, és a gazdaság fehérítése. A vállalkozók többsége 2020-ban arányaiban kevesebb adót fog fizetni, mint 2019-ben. Az adótörvény változásról a napokban rendezett tájékoztatót a Békés Megyei Kereskedelmi Iparkamara, ahol a Békés megyei Nemzeti Adó- és Vámigazgatóságtól érkeztek előadók.

2020-ban a kedd délelőtti esemény volt az első, ahol a Békés megyei NAV tájékoztatást adott az idei évi adótörvény változásról. Kovács Tamás, az adóigazgatási szervezet megyei vezetője a helyszínen megjelent vállalkozóknak arról is beszélt, egyszerűsödnek az adófizetők adminisztrációs ügyei, emellett további adókulcs csökkentést vezetnek be. A változások Békés megyében közel hat és fél ezer vállalkozót érintenek.

Az előadáson szó esett még az egyszerűsített vállalkozói adóról, mely január elsejétől megszűnt. 2020. január elsejétől minden anya, aki jelenleg legalább 4 gyermeket nevel, vagy élete során 4 vagy több gyermeket szült és felnevelt, a nyugdíjba vonulásáig teljesen mentesül a személyi jövedelemadó megfizetése alól. Az adómentesség a munkabérből vagy vállalkozói tevékenységből származó jövedelemre vonatkozik, az adómentesség megállapításához pedig a munkáltató felé kell nyilatkozni.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …