2024. április 19., péntek
FONTOS

Elegáns, prémium turisztikai központtá válna Gyula

2020-ban új alapokra helyezi szakmai stratégiáját a Gyulai Turisztikai Kft. Ez többek között abban nyilvánul meg, hogy új vendégkörre összpontosítanak. Ahogy Komoróczki Aliz, a cég ügyvezetője fogalmazott, Gyula egy elegáns, prémium várossá szeretne válni, így a jövőben a középkorú, idősebb korosztály igényeit kielégítő, minőségi szolgáltatásokra helyezik a hangsúlyt.

A 2020-as évben az új célkitűzések között szerepel a gyulai márkastratégia megalkotása, valamint az új városi arculati kézikönyv elkészítése. Előbbivel kapcsolatban 2019-ben pályázatot hirdetett az önkormányzat a város arculatának megújítására, melyben gyulai, illetve a fürdővároshoz kapcsolódó tervezőket kértek fel arra, hogy nyújtsák be elképzeléseiket. Erről korábban a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is szó esett, a pályázat eredményéről pedig az év első, januári ülésén számolnak be. A márkastratégia és a városi arculati kézkönyv szabályozásán túl, az őszi felmérés eredményeinek a vizsgálata után az idegenforgalmi adó mértékének emelésére is sor kerül.

Az idegenforgalmi adó emeléséről a szállásadókkal egyeztetve döntöttek, ez azonban idén még nem fog megtörténni, 2021-től viszont a jelenlegi 450 forint akár 500 forintra is módosulhat.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …