2024. április 19., péntek
FONTOS

1-1 millió forinttal támogatták két társasház felújítását

 

A város önkormányzata még 2018-ban döntött arról, hogy a korszerűsítésre szoruló társasházak tulajdonosai pályázhatnak az épület valamilyen jellegű felújítására. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az első körben három ingatlan nyerte el a több millió forint értékű támogatást, a második körre pedig szeptember 30-áig nyújthattak be idényüket a lakók. Ennek elbírálása megtörtént, a két nyertes társasház a Kossuth tér 27–33. és a Törökzugi sor 21-22. szám alatt található.

A társasházak közös képviselői csütörtökön írták alá a pályázat elnyerését és feltételeit tartalmazó szerződést a városházán. A támogatás összege minden esetben a felújítási költségek 50%-a, de maximum 1 millió forint. A lakók ezt a társasházanként elnyert 1-1 millió forintot egészítették ki a már korábban összegyűjtött felújítási alappal.

Kiss Tamásné önkormányzati képviselő elárulta, a következő testületi ülésen indítványozni fogják a pályázati feltételek módosítását annak érdekében, hogy ne szenvedjen hátrányt egy pályázó sem. Hiszen nem mindegy, hogy 66 vagy 8 részre oszlik a támogatás összege.

A városházán tartott sajtótájékoztatón szót ejtettek a Paradicsomi lakótelep kivitelezésével kapcsolatosan felmerült problémákról is. A közelmúltban rendezett fórumon a lakók több műszaki hibát is jeleztek, mint a nem megfelelő szigetelés, beázások. A különböző problémák közel 500 családot érintenek. Kiss Tamásné kifejtette, megoldásként szolgálhat egy műszaki ellenőr biztosítása.

A Paradicsomi lakótelepen a kivitelező vállalta, hogy az okozott károkat kijavítja. Így a jövőben, a remények szerint zökkenőmentesen folyhat a munka.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …